Az illóolajokról

Oszd meg a cikket, ha tetszett!
Megosztás itt: facebook

Az illóolajokat évezredek óta használják az emberek, így hatékonyságukat nagyon sok feljegyzés és tapasztalat támasztja alá. Fizikai szinten a bőrön keresztül szívódnak fel és a véráramba kerülve fejtik ki hatásukat. Azonban az illóolajok nem csak ilyen módon hatnak ránk, hanem lelki szinten is. Ugyanis az illóolajok illatkomponensei a szaglószerveken keresztül eljutnak az agyalapi mirigyig és ezáltal a teljes hormonrendszerre, az egész szervezetre hatnak és gondolkodásunkat, hangulatunkat, koncentrációs képességünket is befolyásolni tudják.

Már az egyiptomiak is használtak illóolajokat gyógyításra és vallási célokra, de az indiai és a kínai kultúrában is fontos szerepet játszottak, játszanak.  Modern kori reneszánszuk akkor vette kezdetét, amikor 1928-ban egy francia vegyész felfigyelt rá, hogy a kezén levő égett seb a rácsöppentett levendula olajtól hamarabb meggyógyult. Ez a francia vegyész használta egyébként először az aromaterápia elnevezést.

Érdekesség, hogy tapasztalatok szerint az illóolajok egészséges szervezetben körülbelül 2-6 óra alatt szívódnak fel, míg legyengült, beteg, esetleg mérgezett szervezetben ez kétszer ennyi időt vesz igénybe.

Calming arckrémeinkbe két csokor levendulát és egy csokor olasz szalmagyopárt tettünk, ami 1-1 csepp illóolajnak felel meg. Így zártuk a növények erejét tégelybe Neked!

 

Hasznos cikkekért és értékes ajánlatokért iratkozz fel a Neo Nature klubba

További bejegyzések
Bőrradírozás
Blog

Bőrradírozás

Miért van rá szükség? Néhány szó a bőrradírozás hatásairól. És a kardinális kérdés: hányszor alkalmazzuk, mit jelent pontosan az, hogy “rendszeresen”?

Blog

Mitől érzékeny valójában az arcbőrünk

A leggyakrabban feltett kérdések az arcbőrünket illetően egy kozmetikus szemével megválaszolva. Bárki számára hasznos lehet az ebben a videóban megválaszolt egyik leggyakoribb kérdés.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: A honlap teljes szövege másolás védelem alatt áll!