FIGYELEM!!! Amig a készlet tart biztosítjuk Neketek a megszokott Calming termékeket GLS csomagküldéssel. Megpróbálunk segíteni a kritikus helyzetre való tekintettel és szeretnénk vásárlóinknak INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁST biztosítani! Kuponkód: NNC2020

Az illóolajokról

uvegcsek

Az illóolajokat évezredek óta használják az emberek, így hatékonyságukat nagyon sok feljegyzés és tapasztalat támasztja alá. Fizikai szinten a bőrön keresztül szívódnak fel és a véráramba kerülve fejtik ki hatásukat. Azonban az illóolajok nem csak ilyen módon hatnak ránk, hanem lelki szinten is. Ugyanis az illóolajok illatkomponensei a szaglószerveken keresztül eljutnak az agyalapi mirigyig és ezáltal a teljes hormonrendszerre, az egész szervezetre hatnak és gondolkodásunkat, hangulatunkat, koncentrációs képességünket is befolyásolni tudják.

Már az egyiptomiak is használtak illóolajokat gyógyításra és vallási célokra, de az indiai és a kínai kultúrában is fontos szerepet játszottak, játszanak.  Modern kori reneszánszuk akkor vette kezdetét, amikor 1928-ban egy francia vegyész felfigyelt rá, hogy a kezén levő égett seb a rácsöppentett levendula olajtól hamarabb meggyógyult. Ez a francia vegyész használta egyébként először az aromaterápia elnevezést.

Érdekesség, hogy tapasztalatok szerint az illóolajok egészséges szervezetben körülbelül 2-6 óra alatt szívódnak fel, míg legyengült, beteg, esetleg mérgezett szervezetben ez kétszer ennyi időt vesz igénybe.

Calming arckrémeinkbe két csokor levendulát és egy csokor olasz szalmagyopárt tettünk, ami 1-1 csepp illóolajnak felel meg. Így zártuk a növények erejét tégelybe Neked!

Oszd meg a cikket, ha tetszett!
Megosztás itt: facebook

Hasznos cikkekért és értékes ajánlatokért iratkozz fel a Neo Nature klubba

További bejegyzések
neonaturecosmetics.com , Neo Nature Cosmetics, neo blog, reggeli rutin, reggeli rutin anyáknak
Blog

Reggeli rutin két gyerekkel

Szerda reggel 6.00 ébresztő. Jobb lenne 5:30-ra állítani, de egyszerűen képtelen vagyok erre a gaztettre önmagammal szemben.

A férjem éjjel is dolgozott, ezért ma nem hívom be társadalmi munkára, hagyom aludni.

fényvédelem, fizikaifényvédő, természetesfényvédelem,fényvédősarckrém, hámlasztás kezelésére neonaturecosmetics.hu
Blog

Nem hímezünk, hámlasztunk

Sokaknak a hámlasztás szóról elsőként a „hámlás” ugrik be, pontosabban, amikor nyáron a nagypapa „minek ide naptej?!” felkiáltással, ropogós pecsenyére süttette magát a Balaton partján, majd pedig pár nap múlva, amikor kipukkadtak a hólyagocskák a hátán, a bőre lehámlott, és alatta „új bőr született”.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük