FIGYELEM!!! Amig a készlet tart biztosítjuk Neketek a megszokott Calming termékeket GLS csomagküldéssel. Megpróbálunk segíteni a kritikus helyzetre való tekintettel és szeretnénk vásárlóinknak INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁST biztosítani! Kuponkód: NNC2020

Az illóolajokról

Oszd meg a cikket, ha tetszett!
Megosztás itt: facebook

Az illóolajokat évezredek óta használják az emberek, így hatékonyságukat nagyon sok feljegyzés és tapasztalat támasztja alá. Fizikai szinten a bőrön keresztül szívódnak fel és a véráramba kerülve fejtik ki hatásukat. Azonban az illóolajok nem csak ilyen módon hatnak ránk, hanem lelki szinten is. Ugyanis az illóolajok illatkomponensei a szaglószerveken keresztül eljutnak az agyalapi mirigyig és ezáltal a teljes hormonrendszerre, az egész szervezetre hatnak és gondolkodásunkat, hangulatunkat, koncentrációs képességünket is befolyásolni tudják.

Már az egyiptomiak is használtak illóolajokat gyógyításra és vallási célokra, de az indiai és a kínai kultúrában is fontos szerepet játszottak, játszanak.  Modern kori reneszánszuk akkor vette kezdetét, amikor 1928-ban egy francia vegyész felfigyelt rá, hogy a kezén levő égett seb a rácsöppentett levendula olajtól hamarabb meggyógyult. Ez a francia vegyész használta egyébként először az aromaterápia elnevezést.

Érdekesség, hogy tapasztalatok szerint az illóolajok egészséges szervezetben körülbelül 2-6 óra alatt szívódnak fel, míg legyengült, beteg, esetleg mérgezett szervezetben ez kétszer ennyi időt vesz igénybe.

Calming arckrémeinkbe két csokor levendulát és egy csokor olasz szalmagyopárt tettünk, ami 1-1 csepp illóolajnak felel meg. Így zártuk a növények erejét tégelybe Neked!

 

Hasznos cikkekért és értékes ajánlatokért iratkozz fel a Neo Nature klubba

További bejegyzések
Arnika Montana
Blog

A titokzatos árnika

Goethe életének megmentője, a viszkető, száraz, ekcémás bőr ellenszere, és még sok minden más

shea vaj, shea butter
Blog

Shea vaj, az asszonyok aranya

A világ egyik legértékesebb bőrápolója, az asszonyok aranya. Miből készül a shea vaj és mire jó?

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük