Bőrradírozás
Miért van rá szükség? Néhány szó a bőrradírozás hatásairól. És a kardinális kérdés: hányszor alkalmazzuk, mit jelent pontosan az, hogy "rendszeresen"?
Oszd meg a cikket, ha tetszett!
Megosztás itt: facebook

Legutóbbi videó blogunkban a bőr egyensúlya kapcsán felmerült a túlzásba vitt bőrradírozás is. Most beszéljünk arról, hogyan tudod ezt helyesen csinálni!

Miért is szükséges a bőrradírozás?

Képzeld csak el, hogy a bőröd sejtjei 28 naponta megújulnak. Ennek a folyamatnak a részeként a bőröd minden áldott nap sokmillió elhalt hámsejttől szabadul meg.  A felszínen levő sejtek apránként elhalnak, alattuk pedig megszületik az új bőr. Sajnos azonban ez a természetes folyamat nagyon sokszor lelassul, ami azt jelenti, hogy csak gyűlnek és gyűlnek az elhalt hámsejtek. Hogy miért olyan gyakori ez a jelenség? Azért, mert a megújulási folyamat lelassulásához nem kell túl sok. A lelassulást okozhatja a nap káros hatása, a hideg időjárás, de lehet akár genetikai oka is, vagy egyszerűen csak az idősödő bőr lassuló folyamatai.

Így aztán jóformán mindenki érintve van, ami azt jelenti, hogy a nők többségének, ha egészséges, ragyogó arcbőrt szeretne, be kell építenie az arcápolási rutinjába a bőrradírozást.

A bőrünk jelzi is, hogy segítséget kér, ugyanis az elhalt hámsejtek miatt fakóvá, egyenetlenné, durvává válik, elszaporodnak a pattanások, mélyülnek a ráncok.

A bőrradírozás hatásai:

  1. elősegítjük az új bőrsejtek képződését, ezzel támogatjuk a megújulási folyamatát
  2. serkentjük a bőr anyagcseréjét
  3. hatékonyabbá tesszük a krémek hatóanyagainak felszívódását
  4. eltávolítjuk a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket

De milyen gyakran van szükség a bőrradírozásra? Mit jelent pontosan, az hogy „rendszeres”?

Ezt kardinális kérdésnek tartom, mert úgy érzem, hogy nagyon sokan esnek abba a bőrápolási hibába, hogy túl gyakran, akár naponta (vagy naponta többször is?!)  erősen ledörzsölik az arcbőrüket, akár még a szemkörnyék rendkívül érzékeny bőrét sem kímélve.

Ezzel pedig sajnos pontosan a kívánttal ellentétes hatást érnek el, bőrpirosságot, irritált bőrt, sőt, legrosszabb esetben még aknék, gyulladások kialakulását is okozhatják.

Hányszor javasolt tehát az arcbőr radírozása?

 A helyes válasz: általánosan két hetente egyszer. Kivételt képez a fakó, érett bőr, illetve az olajos, vagy korpás seborrhea típusú bőrök. Ha a bőrtípusod az itt felsoroltak közé tartozik, akkor nyugodtan végezhetsz bőrradírozást akár heti egy alkalommal is.

Összegezve tehát, az arc elhalt hámsejtjeitől való megszabadulás, a bőrradírozás fontos és szükséges része a bőrápolási feladatoknak, azonban semmiképpen sem szabad ezt túlzásba vinni.

Ha könnyen elkészíthető arcradírt szeretnél kipróbálni, nézd meg a Blog menünkben a 2020.04.22-én közzétett videónkat, amiben lépésről-lépésre bemutatunk egy szuper megoldást erre: https://neonaturecosmetics.com/hogyan-keszits-otthon-hazilag-keszitett-natur-arcmaszkot/

 

Hasznos cikkekért és értékes ajánlatokért iratkozz fel a Neo Nature klubba

További bejegyzések
sárgabarackok
Blog

A sárgabarackmag olaj

Egy történet a sárgabarackmag olaj hatásáról. Az aranysárga é sillatos sárgabarackmag olaj hatása a bőrre.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük